Srebrno jezero- vodimo vas na srpsko more

Pozdrav dragi prijatelji, evo nas ponovo sa vama. Tek što smo prebrodili ovu situaciju oko korona virusa i malo normalizovali stanje, otvorili granice prema regionu, stižu nove zabrane, i zatvaranje granica. Da li ćemo ove godine uspeti otići na more bilo Jadransko, Egejsko ili Jonsko, ne znamo, ali ako nam to ne dozvole, da vas podsetimo da i mi imamo “more” i to Srpsko more i zato vas vodimo tamo!

Pitaćete se odkud Srbiji more, pa zvanično ga nema ali ovo jezero koje se nalazi na samo 2 sata vožnje od Beograda, kod Velikog Gradišta, u Braničevskom okrugu sa lepo uređenim plažama, ljudi s pravom nazivaju srpskim morem. Srebrno jezero je zapravo stari tok Dunava tj nastalo pregrađivanjem rečnog rukavca zbog poplava, što ga po dužini od 14 km i širini od 300 m čini jednim od najvećih srpskih jezera. Srpsko more kako ga još zovu po mnogo čemu i podseća na to, lepe i uređene plaže, bogata ugostiteljsko turistička ponuda, topla i manje-više čista voda,zanimljivi sadržaji su sve ono što privlači turiste kako iz Srbije tako i iz regiona.

 Do jezera se dolazi lako, od Beograda auto putem prema Nišu isključite se  kod Požarevca i pratite putokaze ili navigaciju i nećete zalutati. Lokani meštani preuredili su svoje vile i prilagodili turistima tako da smeštaj vrlo jednostavno možete pronaći preko bookinga, pa u zavisnosti šta želite  i dubine džepa birate  od luksuznog sa bazenom i đakuzijem, do onog  skromnijeg. Uglavnom cene vam se u sezoni kreću od 10e po osobi pa na više(bar je bilo prošle godine, nadamo se da nisu dizali cene)  dok apartmane  možete pronaći u zavisnosti od blizine plaže i broja osoba od 20-40 e. Tu je i  luksuzno opremljeni „Silver Lake Resort-s“ sa akva parkom i kongresnim salama te raznolikom ugostiteljsko turističkom ponudom.

Plaže su lepo uređene na nekima možete iznajmiti ležaljke i suncobran po ceni od 500 din uz piće gratis, na nekima je dovoljno samo da poručite piće a ako volite da uzivate na  šljunku ili livadi možete samo poneti svoj peškir prostreti ga i uživati. Cene hrane i pića nisu ništa posebno skuplje u odnosu na ostale delove Srbije, a u brojnim restoranima na obali jezera možete  uživati u bogatoj gastro ponudi po vrlo povoljnim cenama. Noćni život je takodje raznovrstan pa u nekim lokalima možete uživati uz vino tamburaše kao što je restoran Sidro , u drugim poput pivnice Copakabana uz pivo i rok-pop hitove, a oni mlađi imaju priliku da đuskaju do ranih jutarnjih sati  uz aktuelnu muziku koju puštaju DJ-evi u BeachBaru.

Ukoliko volite sportove na  i pored vode možete  se rekreirati uz odbojku na pesku, tenis,  mini golf, teretanu na otvorenom, a na vodi možete voziti pedalinu, ploviti čamcem, pecati, plivati, roniti, uživati u prelepom zalasku sunca koje ovo jezero čini srebrnim i posebnim. Oni najmladji ali i stariji mogu uživati u akva parku koji se nalazi na par stotina metara od plaže.

Blizina  Golubačke i Ramske tvrđave, manastira Tumane i nacionalnog parka Đerdap učiniće vam odmor još zanimljivijim.

Ukoliko ste ljubitelji krstarenja  imate mogućnost da brodom obiđete  Golubačku tvrđavu i da je vidite ali samo s broda, pošto oni ne pristaju, dok ako želite da je baš posetite i vidite sve njene lepote kao i mi, prepručujemo vam da idete  automobilom, biće vam i lakše i lepše, a usput ćete moći posetiti još neke  zanmenitosti kao što je manastir Tumane i isposnicu Sv. Zosima uživajući u prelepim krajolicima.

Bilo da želite  da provedete ceo godišnji odmor, ili samo par dana, da se lepo provedete, upoznate ovaj deo Srbije  ali i nešto novo naučite iz istorije, preporučujemo vam da posetite Srebrno jezero i uverite se zašto ovde Dunav srebrom zove – srpsko more.

Ocijenite

5/5 (3)
Secured By miniOrange