Vodimo vas na Bosanske piramide u Visoko!

Da Bosna ima piramide saznali smo pre par godina, mnogi su bili skeptici za to, pa i sam ja, a onda sam se ovog poslednjeg oktobarskog vikenda uverio u to. Ne da ima, nego su te piramide starije od onih u Egiptu ali erozojom tla su ostale neotkrivene do početka 21 veka.

Bosanaska piramida Sunca

Bosanska piramida Sunca nalazi se u Visokom nedaleko od Sarajeva. Ovo je najveća piramida na svetu koja visinom više od 220 m znatno premašuje Keopsovu u Egiptu (147m).Ima pravilnu geometriju piramide s tri dobro očuvane stranice severnom, istočnom, zapadnom, te oštećenom južnom starnicom. Stara je ok 34 hiljade godina, ali je prekrivena vegetacijom te nanosima zemlje kao stotine piramida u Kini, Meksiku i Gvatemali. Federalni Institut za pedologiju je procenio starost zemljanog prekrivača na 12.000 godina sto Bosansku piramidu Sunca čini najstarijom piramidom na Planeti. 

Sena Bosanske piramide Sunca tokom letnjih meseci prekriva Bosansku piramidu Mjeseca uoči zalaska sunca pokazujući jasan astronomski odnos između ove dve piramide.

Ispod piramide su prirodni energetski izvori železna ploča (elektromegnetizam), podzemni vodeni tokovi (negativni joni i električno polje), kvarcni kristal, minerali, prolazi i rezonantne komore tako da piramida pojačava prirodne izvore energije, te pozitivno deluje na ljude.

Piramida je  prekrivena betonskim blokovima koji su, prema analizama bosanskohercegovačkih (2006., 2007. i 2008.) i italijanskih (2009.) instituta za materijale, po visokoj čvrstoći na pritisak i niskoj absorpciji vode, superiorniji u odnosu na moderne betone.

Upravo taj beton je i doveo do otkrića ove piramide, a kasnijim proučavanjem potvrđeno je postojanje unutrašnjih prolaza u piramidi, energetskih polja te ultrazvuka.Piramida i tuneli zbog energetskih i astronomskih fenomena privlače turiste širom sveta, pa čak i za vreme korone.

Organizovano ili individualno je možete posetiti i popeti se do određenog nivoa uz pratnju vodiča kao što smo i mi učinili.Cena ulaznice za domaće državljane je 5 KM po osobi.

Miris eteričnih ulja te prirodne vegetacije opiće vas i opustiti a kad se spustite do tunela Ravne, i prođete podzemnim hodnicima napunićete se pozitivnom energijom.

Nedaleko od piramide, prateći uputstva vodiča, ili navigacije, stićete  do tunela Ravne.

Ispod Bosanske doline piramida izgrađena je kompleksna mreža prolaza, raskrsnica, prostorija i podzemnih vodenih akumulacija. Otkriće ovog lavirinta je najavio pronalazač bosanskih piramida dr. sci. Semir Osmanagić u svojoj knjizi iz 2005. bazirajuci svoju hipotezu na sličnim primerima podzemnih tunela u Egiptu, Kini I Meksiku. Do tada se u Visokom smatralo da je niski ulaz i pedesetak metara tunelskog prolaza “prirodna pećina.”

Fondacija je upornim višegodišnjim radom potvrdila da se u konglomeratu nalazi podzemni lavirint koji se pruža desetinama kilometara. Udaljenost od ulaza pa do Bosanske piramide Sunca iznosi 2,9 km. Vidljiva su najmanje dva kulturna sloja: graditelji lavirinta (više od 12.000 godina) i civilizacija koja je sve tunele i prostorije zatrpala šljunkovitim materijalom pre 5.000 godina. Materijal koji je izbačen tokom gradnje tunela upotrebljen je za pravljenje betona kojim je prekrivana Bosanska piramida Sunca.

Na samom ulazu za posetioce obezbeđen je veliki besplatni parking, da biste ušli u tunel platićete ulaznicu 6 KM po osobi, a potom uz pratnju vodiča proći kroz sve delove, te se upoznati sa svim energetskim pa i lekovitim svojstvima elektromagnetnih ploča, te podzemne vode. Ukoliko želite da sami ponovo posetite tunel, te odete na mesta za meditaciju, možete to učiniti tako što ćete kupiti ulaznicu za meditaciju koja košta 5KM, te  individualno obići mesta i prepustiti se meditaciji i mislima.Zbog uskih i niskih hodnika, te prolaza kroz iste moraćete da stavite šlem!

Sam tunel je  u obliku lavirinta, kroz koje protiče pozitivna energija, ne postoje negativna zračenja, prirodna radioaktivnost te negativna energija iz podzemnih vodenih tokova.Stoga je ova lokacija jedna od najsigurnijih na planeti,i omogućava zaštitu zdravlja i revitalicajuju tela, o kojima svedoče brojni posetioci. Mnogi koji dođu osete poboljšanje krvne slike, šećera u krvi, a deluje i na sam imunitet te štiti od bakterija i virusa. Kroz  uske hodnike doćićete do raznih „soba“ a svaka od njih ima zanimljivu priču koju će vam ispričati vaš vodič.

U jednom delu videćete  jedno malo jezerce,staro hiljadama godina, ograđeno drvenim gredama, u kojem je voda „živa“, čista te vrlo zdrava za piće. Konzumiranje ove vode, doprineće da se osećate bolje, a vaš organizam će doživeti jednu revitalizaviju. Vodu možete kupiti u suvenirnici, a par kapi je dovoljno da pročistite litar obične vode koju konzumirate svakodnevno.

Takođe cirkulacija vazduha u tunelu je izvanredna i postignuta je različitom visinom stropova (tavanica) koji su izgrađeni od prirodnih materijala,šljunka, kamena, gline, koji su uzrokovali različit potisak i prirodnu ventilaciju.

Koncentracija negativnih jona, koji čiste atmosferu od bakterija i virusa, je nekoliko desetina viša od prosečne i to objašnjava blagotvoran uticaj tunela na ljudski organizam.

Bilo da se odlučite za ponovni obilazak i meditaciju ili ne, u podnožju tunela možete posetiti arheološko turistički park Ravne 2 koji se prostire na površini od 55.000 kvadratnih metara u dolini Bosanskih piramida.

U njemu možete proći stazama ljubavi, sreće, energije, raznim energetskim lavirintima, spiralnom botaničkom baštom. Možete zagrliti omiljeno drvo i osetiti njegovu energiju, te saznati koju tajnu kriju određene boje. Tu su takođe polja i bine za meditaciju, i jogu. Koncertna bina sa prirodnim amfiteatrom, te drugi interesantni sadžaji parka kako za odrasle tako i za decu.

Ukoliko posetite  ovu lokaciju određenim datumima možete prisustvovati prolećnom i jesenskom nedeljnom koncertu, sajmu povodom ravnodnevnice, te drugim prezentacijama, predavanima i joga seminarima.

Ove godine park i piramide posetio je i naš najbolji teniser Sveta Novak Đoković sa roditeljima a potom i suprugom te meditirao na Visočici, kako bi „napunio baterije“ a sudeći po pisanju medija Nole je odlučio da izgradi hotel u ovom gradu te ljudima približi „moć“ piramida!

“Bosansku dolinu piramida smatram svojom drugom kućom. Pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vreme u tunelima Ravne, koji su jako delotvorni na uvećanju kiseonika u plućima i direktno utiču na regeneraciju i oporavak “- rekao je Novak u Visokom.

Pogled na piramidu sa autoputa

Ukoliko i vi želite da osetite energiju Bosanskih piramida, i doživite neko novo iskustvo provozajte se do Visokog, tridesetak kilometara od Sarajeva a mi ćemo se sigurno vratiti ponovo.

Secured By miniOrange