Gdje se najjeftinije leti ovo ljeto?

Odlazak na ljetovanje ili obilaske svjetskih metropola sve češće planiramo koristeći avionski prijevoz. Ogroman je broj avio-prevoznika kao i web-sajtova koji nam nude usluge booking-a, međutim i sve manje je vremena sa kojim raspolažemo u današnjem užurbanom životnom tempu.
Najpopularniji sajtovi koji se bave booking-om avio-letova zahtjevaju najčešće od nas da unesemo sve podatke (koji obično uključuju mjesto i vrijeme polaska i odlaska), da bi nam izbacili podatke o dostupnim letovima i njihovim cijenama. Kad uzmemo ogroman broj tih sajtova kao i brojne mogućnosti odakle možemo letjeti na željenu destinaciju, pronalazak jeftinog leta postaje potraga za iglom u plastu sijena.

Ne očajavajte! Za vas smo pronašli dva korisna servisa koji vam mogu olakšati potragu.

Prvo ćemo vam predstaviti web-sajt Skyscanner na kojem  imate mogućnost da ne navedete odredište (to omogućava npr. i sajt Edreams) i pored toga još jednu odličnu mogućnost, a to je da vrijeme putovanja navedete kao mjesec (a ne kao određeni datum). Rezultati pretrage su razvrstani po zemljama, a kad odaberemo zemlju pruža nam se mogućnost da odaberemo i konačno odredište.

 

 

Još ćemo vam pokazati odličan servis koji ima španska avio-kompanija Vueling (inače, prilično povoljna). Na njihovoj oficijelnoj web-stranici Vueling postoji opcija Search by budget. Nakon što odaberete polazište, mjesec putovanja i maksimalan budžet, pretraga vam izbacuje rezulat sa svim gradovima koji su vam dostupni (u okviru zadanog budžeta).

 

 

Ovi servisi vam mogu koristiti da nađete najjeftinije letove do željene destinacije, ali i da otkrijete neku drugu destinaciju (koje se niste ni sjetili), a koja bolje odgovara vašem trenutnom budžetu.

Ukoliko ste već koristili ove servise, napišite u komentaru svoja iskustva.

Secured By miniOrange