ZVONKO BOGDAN, MARIJA ŠERIFOVIĆ, DžENAN LONČAREVIĆ SA NAJBOLjIM TAMBURAŠIMA NA 11. SVETSKOM TAMBURICA FEST-u

Jedanaesti po redu Tamburica fest održaće se od 20. do 23. juna u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovaj svetski festival tamburaških orkestara koji okuplja učesnike iz zemlje , regiona i Evrope tradicionalno se održava u prestonici tamburice, a ove godine okupiće više od 500 učesnika.

Tamburica fest

Pored standardnog takmičarskog programa sa velikim i malim tamburaškim orkestrima, na različitim lokacijama u Novom Sadu u okviru 11. Tamburica Festa, nastupiće i Kineski nacionalni orkestar, Zvonko Bogdan, Marija Šerifović pa i Dženan Lončarević u okviru revijalnog dela festivala. Za pasionirane ljubitelje tamburice biće pripremljen i prateći program, puput izložbi slika, otvaranja spomenika kompozitora tamburaških pesama Marka Nešića i sl.

Program festivala počinjaće svako veče od 21 sat na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupom tamburaških orkestara. A završavaće se koncertima velikih muzičkih imena domaće estrade. Prve večeri u četvrtak nastupiće Zvonko Bogdan sa svojim Velikim tamburaškim orkestrom RTV Vojvodine.

U petak je predviđeno takmičenje malih tamburaških sastava, a potom nastup domaće evrovizijske pobednice Marije Šerifović.

Dok će u subotu, poslednjeg dana festivala biti takmičenje velikih tamburaških sastava, Trio balalajki sa vokalnom solistkinjom iz Moskve, a potom proglašenje pobednika i dodela nagrada. Festival će ove godine zatvoriti Dženan Lončarević sa svojim orkestrom.

Tako će Petrovaradinska tvrdjava gde se i ovog puta odvija najveći deo programa Tamburica Festa, sa bogatim takmičarskim i revijalnim koncertima, ponovo potvrditi epitet Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Više o programu festivala možete videti na njihovoj zvaničnoj stranici
http://tamburicafest.com/RS/festival/program/ a mi ćemo vam doneti ekskluzivne izveštaje i slike sa festa.

Secured By miniOrange