ZAVRŠEN TAMBURICA FEST – NI KIŠA NIJE SPREČILA POSETIOCE DA U ŽIVAJU UZ TAMBURICE I BRENU!

Dvanaesti Tamburica fest u Novom Sadu završen je u subotu dodelom nagrada na najbolju pesmu, interpetaciju kao i tamburaški sastav a za kraj je pred posetocima na tvrđavi nastupila najveća regionalna pop folk zvezda Lepa Brena. Uprkos kiši koja je padala Brena je napravila pravi spektakl a publika je u glas pevala sve njene hitove.

Najpre je otpevala par pesama uz tamburaški orkestar RTV Vojvodine,što joj je kako je rekla bila želja od davnina, a zatim je atmosferu dovela do usijanja izvodeći pesme uz svoj bend. Na kraju je zajedno sa publikom u horu otpevala najlepše balade i koncert završila uz pesmu „Ja nemam drugi dom“.

Verna publika ispratila je Brenu aplauzom a ni ona nije krila svoje emocije koje je pokazala na ovom nastupu.

Pre toga dodeljene su nagrade za najbolje na festivalu. Prvu nagradu stručnog internacionalnog žirija osvojio je Subotički tamburaški orkestar, drugoplasirani je orkestar muzičke škole “Alberta Štrige” iz Hrvatske a treći je orkestar Radničkog kulturno umetničkog društva „Pelagić -Marko Popović “ iz Banja Luke.

Najlepša nova tamburaška pesma je “Čarda” Ane Veselinović koju je izveo Slavko Banjac koji je osvojio i prvu nagradu za interpretaciju.

Drugu nagradu za interpretaciju osvojio je Dušan Svilar za pesmu “Svu noć pod čergom” autora Jovana Adamova a treća nagrada pripala je Đorđu Čaviću za kompoziciju “Ruža panonska” i Renatu Hencu za interpretaciju “Žalim duše”. Nagradu za najbolji tekst osvojio je Petar Medved za pesmu ”Vreme je za nas“.

Jovan Pejčić, direktor “Tamburica festa” uručio je plaketu počasnom konzulu ambasade Italije Karminu Taralu, pošto će iduće godine zemlja prijatelj festivala biti Italija, dok je ove godine to bila Mađarska. Iako je kiša malo pokvarila atmosferu, brojna publika nije se dala omesti pa je najpre uživala uz tamburice a potom i uz Lepu Brenu koja je pokazala zašto s pravom nosi epitet najveće regionalne zvezde i dame na estradi.

Vidimo se i sledeće godine.

Ocijenite

5/5 (2)
Secured By miniOrange