Vodopad Kravica – prirodni amfiteatar u Hercegovini

U Hercegovačkom kršu na području grada Ljubuškog, nedaleko od Mostara nalazi se vodopad Kravica, jedinstvena prirodna lepota koju je napravila reka Trebižat.

Vodopad  visine 28 m i širine 120 metara stvara jedinstveni prirodni amfiteatar u kojem možete uživati svim čulima.

Ukoliko želite prići bliže, na raspolaganju su vam čamci sa kojima možete doći do samih vodopada i osetiti tu čar vode i pare koja će vas osvežiti i u najtoplijim danima.

Ova prirodna  lepota privlači turiste širom sveta ali i iz regiona kako zaljubljenike u prirodu tako i one koji traže odmor i zabavu.

U letnjim danima ovde se možete i kupati, naći spas od vrućina, uživati u sunčanim satima kojih je ovde 2300 godišnje, i pogledu koji oduzima dah.

Za one koji vole da pojedu i popiju na raspolaganju su vam restorani i barovi na plaži, a tu su i sadžaji za decu kao i vožnja vozićem.

Nedaleko od Kravice je je još jedan manji vodopad Koćuša kojeg takođe možete posetiti sa istom ulaznicom kao i muzej samostana na Humcu.

Vodopad Koćuša nalazi se u selu Veljaci na reci Mlade koja nizvodno prelazi u Trebižat. Visina ovog vodopada je pet, a dužina pedeset metara. U neposrednoj blizini nalaze se mlinovi i stupe koje su godinama krasili ovo mesto.

A kako sve to izgleda možete pogledati video:

Secured By miniOrange