Konak i kafe „ Čuvarkuća“ pravo mesto za odmor i zabavu u Tršiću!

Tršić rodno mesto Vuka Karadžića nalazi se 9 km jugoistočno od Loznice na zapadu Srbije. Prelepa priproda, Vukova spomen kuća, izletišta, rečica Žeravija, blizina Manastira Tronoša, Krupnja, Banje Koviljače su dovojan razlog da posetite ovo mesto. Dobra ugostiteljska ponuda od par restorana u kojima možete probati pravu domaću hranu, piti domaće vino, i sokove, uživati svim čulima u ovom savršenom spoju, prirode i domaće radinosti, ljubazni domaćini i meštani, sigurno će ostaviti utisak na vas da ćete poželeti u ovom raju da boravite bar jedan produženi vikend, ako ne i više dana. A ukoliko želite da osetite kako izgleda kad uživate svim čulima u netaknutoj prirodi, opustite se u društvu zanimljivih ljudi, steknete nova poznanstva i osećate se kao kod svoje kuće, tu su brojni konaci, a jedan od njih, koji se izdvaja od svih je konak i kafe „Čuvarkuća“.

Čuvarkuća
Žeravija

U samom centru Tršića, desno od velikog parkinga, primetićete kafe „Čuvarkuća“. Mesto gde možete popiti kafu, sok, pivo, vino, rakiju… veoma neobičnog ali prijatnog ambijenta, u kojem svaki detalj, svaki predmet, slika, priča svoju priču. Bilo da su to uspomene ili ručni radovi brojih gostiju, slike, fotografije, knjige, do sitnog inventara. Jednostvano kafić koji ima dušu, i gde ćete uvek biti prijatno dočekani, usluženi pa čak i počašćeni. Domaći sok od lavande, vino, rakija iz „kutlače“ je samo nešto iz ponude što možete probati ovde.

U ovom kafiću se sklapaju brojna poznanstva, prijateljstva, ljubavi, organizuju razne promocije, književne večeri,izložbe, priredbe i tematske žurke, tu možete igrati društvene igre, jamb, ne ljuti se čoveče, pogledati film, ali i oprobati se kao karaoke pevač, ili stand-up komičar. Gosti ovog kafića su uglavnom mladi ljudi iz svih krajeva zemlje i inostranstva, vrlo često su tu mladi izviđači, planinari, sportisti, volonteri, slavisti, umetnici iz celog sveta i to je ono što ovo mesto izdvaja od ostalih.

Eksterijer

Za one mladje koji žele da se malo odvoje, sa nekim posebnim društvom, i da im niko ne smeta tu je čuveni „ćumez“.

Ćumez

Kada dođe proleće i leto možete uživati i u prelepoj bašti kafića uz rečicu Žeraviju koja tu protiče. Takodje možete organizovati neke svoje privatne proslave, i druženja u ovom eksterijeru.

Organizacija svadbi

A kad popijete koju čašicu više, tu je i prelepi konak, gde možete prespavati, provesti vikend, ili par dana. Lepo uredjen, namešten, sa prijatnim domaćim ambijentom, u kom ćete se osećati kao kod svoje kuće. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sa kupatilom, tv-om, u kojima se možete lepo odmoriti, naspavati, ili opustiti sa voljenom osobom i sve to po vrlo povoljnim cenama.


U blizini konaka je prodavnica, parking, crkva i saborište kao i nekoliko restrorana koje možete posetiti u šetnji do Vukove kuće.
Mnogi koji su posetili ovaj kafić i boravili u konaku, zahvaljući prijatnom dočeku i gostoprimstvu gazde Željka, kao i stalnih gostiju, vrlo rado se ovde vraćaju, i preporučuju drugima. Ako ste i vi jedan od njih, podelite sa nama svoje utiske o ovom mestu, a ako ih do sada niste posetili učinite to što pre, jer nećete se pokajati!

Ocijenite


4.95/5 (41)

 

4 Comments

  1. Proveli smo tri predivna dana u prirodi.Pili sok od lavande,rakiju od čuvarkuće…odmorili dušu!

  2. I na sve to, najljubazniji domaćin koji upotpunjuje celu priču i povezuje u jednu celinu. 😊

  3. Mágico lugar, estamos muy agradecidos de su trato tan acogedor y servicial. Sin duda uno de los lugares que nos dejaron enamorados de Serbia, el dueño es un amor y prepara unas bebidas deliciosas. Esperamos regresar muy pronto.
    Saludos desde México. 🇲🇽 ❤️✨🇷🇸

  4. To je nasa “kutija raja”. Ona prica, zubori, cvrkuce, greje, oblaci, peva, igra… ioako je mala ona ima dusu za sve… ona je magicna- udjes lud, a izadjes normalan!

Comments are closed.

Secured By miniOrange