Marija Šerifović oduševila Novosađane na Tamburica festu (VIDEO)

Jedanaesti Tamburica fest održava se od 20. do 23. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. U okviru festa prošlo je oko 500 učesnika iz regiona i sveta. Nastupili su između ostalih Kineski nacionalni orkestar koji je oduševio ljubitelje zvuka tambure. Druge večeri u revijalnom delu goste je zabavljao Zvonko Bogdan uz pratnju svog Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodine za koje je rekao:

Mogu vam reći da me prate bolje od policije.

Svake večeri program je počinjao od 21h nastupom malih i velikih tamburaških sastava nakon čega su u revijalnom delu nastupali gosti.

Treće večeri festivala užitak je malo pokvarilo vreme no čak ni kiša nije sprečila ljubitelje tamburice da proprate ovaj festival. Kada je kiša prestala, pljuštale su nagrade.

tamburaši

 

Nakon takmičenja malih tamburaških sastava dodeljene su nagrade za najbolji orkestar festivala ansamblu Velos iz Novog Sada, a za najlepšu novu pesmu proglašena je “Prodat ću kola, vrance i polja” koju je izveo tamburaški sastav Satir iz Hrvatske. Nagrade su dodeljenje i za ostale kategorije.

 

 

Zatim je na scenu Tamburica festa izašla jedina naša evrovizijska pobednica Marija Šerifović koja je pozdravila Novosađane rečima:

Ljudi svaka vam čast! Mene da je Robi Vilijams čekao ovde go, ja ne bih došla po ovom vremenu.

 

Marija Šerifović

 

Onda su usledili njeni hitovi koji su zagrejali novosadsku publiku. Nekoliko hiljada prisutnih pevalo je sa Marijom u glas sve pesme.

Marija Šerifović
Marija Šerifović

Nastup je trajao dva sata, a na kraju je Marija čestitala organizatorima  i rekla da joj je čast što nastupa večeras tu. Poručila je publici da se vide ponovo na jesen na njenom solističkom koncertu.

 

 

Večeras, zadnje večeri biće takmičenje velikih tamburaških sastava, proglašenje pobednika i dodela nagrada dok će festival ove godine zatvoriti Dženan Lončarević sa svojim orkestrom.

Secured By miniOrange