Bliži nam se leto,pa ako već niste odlučili gde biste proveli jedan lep odmor, a volite Grčku, Egejsko more, Halkidiki, predlažemo vam SARTI.

Sarti je letovalište na istočnoj strani Sitonije, drugog prsta Halkidikija, 140 km jugoistočno od Soluna, sa pogledom na veličanstveni Atos.
Da biste došli do ovog prelepog gradića na obali Egejskog mora, potrebno vam je nekih 8-10 sati putovanja kolima. Od Beograda do Satrija ima 770 km i uz dobru signalizaciju na putu, lako i brzo se stiže. Proverite samo zeleni karton, i na put možete krenuti.

Atos

Ako više volite avionski prevoz možete do Soluna, a potom taksijem ili nekim drugim prevozom. Brojne turističke agencije imaju aranžmane za Sarti koji je postao omiljena destinacija naših turista.
Lokacija je zaista predivna, i dok se budete približavali kolima ili autobusom gradu, imaćete predivan pogled ma grad, kristalno čišto more, i bujnu mediteransku vegetaciju, sa oklnih planina, posebno prema Atosu, tj Svetoj Gori.

Panorama

Ono što Sarti čini posebno privlačnim je njegova ogromna, dugačka i široka peščana plaža sa brojnim kafićima i tavernama koji su pripremili ležaljke i suncobrane na kojima Vi kao njihovi gosti, možete uživati u čarima leta.

More

Veliki supermarket i brojni manji supermarketi, butici, prodavnice, pekare ali ako zatreba i apoteke i ambulante tu su da tokom letovanja ni u čemu ne oskudevate.
Divni i predusretljivi ljudi, učiniće da vam letovanje u ovom gradu ostane u najlepšem sećanju.
Ako volite šetnje pored mora, tu je popločano, osvetljeno šetalište dugo nekoliko kilometara, sa brojnim tavernama gde možete probati najlepše morske specijalitete kao i vino, pivo, i čuveni Uzo.

Klopa

Izlaske i zalaske sunca iznad Atosa, možete najlepše videti sa tog mesta, što vam može poslužiti i kao inspiracija za najlepše fotografije.

Vidikovac

Ceo Halkidiki a posebno Sitonija je omiljena turistima zbog svojih lepih pešćanih plaža.Egejsko more u ovom delu Grčke je vrlo čisto, što pokazuju mnogobrojne plaže koje su nagradjene Plavom zastavicom (garant kvaliteta EU). Plaže u okolini Sartija koje preporučujemo da posetite su Achlada, Tranos Ai Nikolina, Tourkolimnionas i Klimataria kao i po nama najlepša Portokali ili Orange beach!

Na plažama se možete opustiti, uživati na suncu, moru, oprobati se u jetski ili paraglajdingu, za dečicu su tu igrališta, zabavni parkovi, mini tereni. A za one koje vole da se malo osame tu su i tihe plaže, na kojima možete uživati u popodnevnom suncu.
Sarti apartmani i vile su najpopularniji vid smeštaja, i ponuda je zaista kvalitetna, od aprtmana na plaži do prostranih dvokrevetnih i trokrevetnih studija. A ako volite hotelski smeštaj tu je i čuveni hotel Sarti Inn u centru grada.
Noćni život u gradu je raznovrstan. Veliki broj klubova, kafica, i barova sa različitom vrstom muzike od tradicionalne Grčke do moderne (pa čak i naše žurke) zadovoljiće sve Vaše muzičke ukuse i potrebe za provodom.
Ukoliko vas ne drži mesto, i volite da što više prodjete i vidite možete se prijaviti za neki od fakultativnih izleta do Soluna, Neos Marmarasa, ili krstarenje brodom do Svete Gore. A možete i sami iznajmiti automobil, motocikl, ili bicikl pa istraživati okolne plaže.

U svakom slučaju nećete pogrešiti ako vam ovog leta izbor za odmor bude Sarti, a ako ste već bili tamo podelite sa nama svoje utiske!
Više informacija o mestu, plažama i smeštaju možete naći i na ovom linku.
https://www.sarti.co.rs/

One Comment

  1. Bio sam u Sartiju pre dve godine, i odlično se proveo. Prelepo mesto, plaže, ljudi. Svima od srca preporučujem!

Comments are closed.

Secured By miniOrange